Non-bio-materiale, adica bambus

Bambusul e in domeniul materialelor bio exemplul perfect de marketing de succes in baza jumatatilor de adevar combinate cu minciuni intregi.

Daca citim despre planta numita bambus, e o minune a naturii: creste mai ceva decat Fat-Frumos, doar cu apa si soare, fara mancare. Pana la 50 de cm pe zi, asta e performanta bambusului. Si e deosebit de rezistent, nu prea are daunatori, face bine la sol, e verde si imbunatateste dispozitia.  Doar un singur defect are: e tare ca piatra. Ca sa obtii pretioasa si laudata fibra din el, trebuie sa il topesti intro supita de soda caustica dreasa cu carbon disulfide si iar cu soda si iar cu carbon disulfide pana toata fibra se topeste si supita se face ciorba… Nu sunt chimist, cam atat am retinut din explicatia detaliata pe care o gasiti aici, dar cred ca am rezumat bine ce se intampla si cu ce substante. Este un proces dificil si poluant pt fibra, poluant pt mediu si ecologic pt marketing. Ciorbita este apoi fortata sa treaca prin niste filiere f mici, unde fibra este reconstituita in-mod-miraculos-complet-organica. Ei, da, serios?

Dar de unde sa stiu? Am cumparat niste inserturi de bambus (niste pad-uri care se pun in scutec ca sa-i creasca puterea de absortie) ca sa vad cum merg in comparatie cu cele de canepa la scutecele lui Ioan. Bambusul e laudat si pentru absorbabilitate si pentru faptul ca nu „inlemneste” precum canepa, care are nevoie periodic de otet la clatit. Si am vazut… bubite peste bubite, tocmai in zona sensibiloasa peste care se pune scutecul. Ioan a spus: bambusul nu este bio, nu e eco, e doar marketing. In articolul citat este chiar specificat ca bambusul e hipoalergenic, probabil pt cei care nu au alergie la chimicale, sau nici o alergie. Inserturilor noastre le-am facut camasute de bumbac organic si le folosim asa. Si cu asta ne-am lasat de cumparaturi de bambus.

Reclame

Care e parerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s