Hai sa vorbim despre altceva si azi – fara chimicale varianta extinsa

Gata, chiar sunt bio-evanghelist, pe langa psiholog si specialist de resurse umane. Azi am intalnit o bunica in parc cu o fetita alergica si am vorbit de poliester, lactate curate, painea de la Cuptorul Brancovenesc si altele. Mai jos, cateva noutati la produse:

Am primit lapte, branza si iaurt de la Caprina, pe care le testam. Vedeti aici ce bine arata capritele: http://www.laptesibranzadecapra.ro/index.php.

Ioan mananca lactate Andechser si Bio+ de la Mega Image Baba Novac (nu au in toate magazinele), dar lactatele industrializate raman lactate industrializate orice le-ai face. V-am spus cu ce se spala instalatiile de procesare a laptelui in interior? Ghici! Cu solutie de soda caustica. De spalat trebuie sa le spele, si des, chestiunea ramane cat functioneaza senzorul care semnaleaza chimicale in apa. Senzorul poate fi pacalit, exista defectiuni, exista eroare umana si lene umana. E cu totul altceva cand cunosc personal pe cel care produce, pot vorbi cu el, ii pot semnala o problema si ii pot multumi pt ceea ce face.  Asta e idealul.

Pana una-alta, iaurturile Andechser si Bio+ sunt excelente, smantana Bio+ e f buna, branzica Andechser cu perlute nu e buna. Am incercat de 2 ori si e vizibil alergena. Probabil procesul de fabricatie a perlutelor nu a atat de simplu si de curat ca al iaurtului.

Zilele trecute Ioan a agatat o fetita mai mare, noi, mamicile, am intrat in vorba si, ce sa vezi, tot de mancare curata era vorba, mai exact de pui de tara. Noi saptamana asta am facut prima data comanda la Breaza, adica aici: http://www.ogradaverde.ro/index.php, pt ca nu mai avem pui in congelator si Ioan detecteaza si ultima faramita de pesticid, antibiotic samd din muschiulet. Puiul va fi aici vineri, ce pot sa spun deocamdata este ca dl Victor m-a sunat imediat ce am facut comanda (am precizat ca e pt un copil alergic) si mi-a spus ca ia cerealele din piata, deci nu stie daca se potriveste pt Ioan. Un gest sincer, care merita notat, in noianul de pretentii bio fara acoperire si „fara numar”. Da, unii isi permit sa foloseasca eticheta asta la te miri ce!

Si tot zilele trecute, am intalnit pe mamica lui David, cu care ne cunoastem de vara trecuta, din parc. David are dermatita de scutec, adica, mai pe romaneste, alergie la chimicalele din scutec (da, si ajung in piele, sigur). Poate si detergentul e de vina, iar nucile de sapun se gasesc aici: http://www.napati.ro/produse/ingrijire/Nuci_de_spalat_ecologice,_punga_1/2_kg–48–1.html. Amorebio.ro are lipsa stoc, poate pt ca se vand prea bine sau poate pt ca nu se vand deloc? Pt rufe albe si pete, 2 produse eficiente: http://www.hiphip.ro/collections/detergenti-eco. Cu produsele astea 3 avem scutece curate si suntem allergy-free. Enjoy!

Din pacate placut, dar nu bun

Magiun, din pacate placut, dar nu bun

Reclame

Care e parerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s