Lista mea fara cancer

Credit: http://club.kdnet.net/dispbbs.asp?boardid=33&id=8593668

Pt ca in ultima vreme tot mai aud de cate un caz de cancer, am facut o lista personala pt prevenirea lui (nu pot spune tratament, pt ca nu sunt medic). Bineinteles ca am o credinta ca aceste mijloace descrise mai jos pot ajuta in tratamentul cancerului, dar mai cred ca fiecare om, e om in felul lui, si ca la multi dintre noi 1+1 fac 2, dar nu chiar toata ziua.Deci, cuvantul de ordine e individualizarea, particularizarea informatiei.

As fi vrut sa stiu si pt mama ca e necesar:

1. Duhovnic, spovedanie, canon, impartasanie, participarea la Sfintele Slujbe – pentru vindecarea sufletului celor care au credinta ortodoxa; pt cei de alta credinta nu stiu ce sa spun; daca sufletul se insanatoseste, inima si mintea ii urmeaza.

2. Ajutor specializat pt ecologizarea mintii (poate fi un psiholog :)), pt curatarea mintii de ganduri si emotii toxice. De evaluat „Noua medicina germana” a dr. Hamer.

3. Curatenia informatiei absorbite din relatii si mass-media (TV, ziare, net samd).

4. Miscare blanda si perseverenta in fiecare zi (activitati casnice, mers pe jos).

5. Hrana si apa curata 100%. Aici discutia e lunga si aprinsa, pt ca multi sustin ca alimentatia vegetariana si cruda e miraculoasa. Se poate. Stiu ca exista si populatii cum sunt pastorii din Caucaz sau pescarii japonezi care nu prea consuma cruditati si totusi sunt longevivi si nu stiu ce e cancerul. Pe de alta parte, stilul lor de viata impune o activitate sustinuta. Am parerea ca industrializarea, chimizarea si cantitatea excesiva sunt marea problema a alimentatiei pe plaiurile noastre, dar nu ma sprijin pe studii ci mai degraba pe niste concluzii in urma mai multor ani de citit si discutii.

6. Suplimentarea alimentatiei cu substante care sprijina sistemul imunitar sau sunt citotoxice pt celula canceroasa etc., de ex.: seleniu, resveratrol, glutation. Despre seleniu am publicat ceva acum cateva zile. „Familia ortodoxa” are in numerele din februarie – martie un articol bun despre seleniu. Am vazut in ultima vreme cata influenta poate avea o lipsa de minerale in organismul meu,  am fost luni de zile foarte slabita, aveam si simptome de depresie iritabila, foarte neplacuta. Deci, atentie!

7. Haine curate (interior – in fibra si exterior – fara detergent). Aici mai am mult de scris despre textile curate.

8. Curatenia casei fara chimicale (as vrea sa scriu despre asta un articolas separat). E scris.

9. Evitarea exceselor de orice fel, inainte de a avea o boala; exces de cosmetice, care se absorb prin piele; exces de radiatii, de la telefonul mobil, blue tooth, PC, TV etc. Ramane de definit ce inseamna „exces” pt fiecare; ce este pt unul un nimic, pe altul il doboara. Deci nu va luati dupa masura altora, zic eu.

10. Sensul lectiei. Omul nu poate trai fara sensul experientei si va spun o scurta poveste ca sa exemplific la ce ma gandesc cand scriu „sens”. Mi-a fost povestita de un domn care a cunoscut aceasta familie pe cand lucra in Serbia, pe un santier. Seful de santier era un om deosebit de credincios, cu harisma: stia ce se intampla pe santier fara sa fie prezent, raspundea la intrebari care nu i se adresau cu voce tare si altele. Sotia lui era schizofrena, el o ingrijea si muncea. Ambii fusesera prizonieri in timpul razboiului, torturati si inchisi in gropi sapate in pamant, unde au supravietuit luni de zile cu mai nimic. Pentru el, experienta prizonieratului a avut sens, pentru ea nu a avut sens.

Cand fiinta umana pierde sensul, pierde si viata.

Oamenii, sanatosi sau bolnavi, fac cate ceva pentru fiecare capitol de mai sus. Nimeni nu le bifeaza 100% pe toate, ca nu s-ar imbolnavi, in acest caz, si nici nu ar citi bloguri, ca nu ar avea nevoie 🙂 In multe cazuri, cresterea activitatii la cateva capitole inseamna deja sanatate, insa orice schimbare presupune un efort urias, care nu trebuie subestimat.

Credit: http://club.kdnet.net/dispbbs.asp?boardid=33&id=8593668

Reclame

4 gânduri despre &8222;Lista mea fara cancer&8221;

  1. Cred ca s-a uitat ceva important aici, Iubirea.
    Cred ca poti implini cat de bine toate cele de sus dar daca nu o faci cu iubire, fata de viata, cu tot ce implica ea, D-zeu, oameni, sine, natura, lucrurile sunt fara sens. Da, asta intra la sensul vietii!!!
    Cancerul este o maladie a ne-iubirii, cand oamenii nu se simt iubiti si se lasa sa sufere din aceasta cauza, si nu cauta iubirea in viata lor lucrurile devin haotice.

    Apreciază

Care e parerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s