Carti pentru Ioan

Azi voiam sa scriu despre vaccinare, sistem imunitar si raceli, dar am fost deturnata de raceala lui Ioan. Azi-noapte m-am trezit de cateva ori si n-am prea dormit bine, asa ca documentarea necesara articolului proiectat mai asteapta.

In schimb, scriu ceva despre carti, carti pe care la acel moment potrivit i le voi pune lui Ioan in fata. As fi vrut sa le citesc si eu mai devreme si daca as fi avut cu cine sa le discut, poate le-as fi inteles si m-as fi folosit mai mult de ele.

Si fara  multa vorba:

Nicolae Steinhardt, Jurnalul fericirii si alte carti ale lui

Jurnalul fericirii - Opera integrala 1

Aspazia Otel Petrescu, Cu Hristos in celula

Monahul Moise, Sfantul inchisorilor

Ioan Ianolide, Intoarcerea la Hristos

Nicolae Purcarea, Urla haita…

Toate copertile: http://www.librariasophia.ro/

Sa nu ne razbunati, Marturii despre suferintele romanilor din Basarabia

Să nu ne răzbunați! Mărturii despre suferințele românilor din Basarabia

http://www.publicatiiortodoxe.ro/sa-nu-ne-razbunati-marturii-despre-suferintele-romanilor-din-basarabia.html

N-o sa vorbesc despre fiecare carte in parte, fiecare dintre ele merita mult mai multa atentie decat ii pot da acum, insa voi spune cateva motive pentru care ii voi da foarte devreme aceste carti lui Ioan.

Vad aceste carti ca pe niste zidari care vor construi in mintea lui Ioan niste repere. Dincolo de reperele istorice (am trait in comunism 16 ani si vreau sa stie si el ce a insemnat asta), sunt reperele de fiintare, morale, valorice pe care aceste carti le transmit in mod viu, experiential. Sunt carti scrise fie din marturii, fie de catre autori, deci au in spate memoria si trairea unor persoane reale, nu a unor personaje imaginare. Sunt carti care transmit prin povestirea lor, prin cuvintele lor, ce inseamna iubirea, ce inseamna daruirea, ce inseamna fericirea, trairi extrem de greu de surprins. Acesti oameni, dintre care unii mai traiesc sau au murit de curand, sunt reprezentantii unei generatii de mucenici, care si-au dat viata pentru Hristos, care s-au opus disolutiei comuniste pana la ultima picatura de viata din ei; sunt descrieri vii ale libertatii si adevarului. Au fost oameni in carne si oase, unii inca mai sunt. Au trait aceste cuvinte, de aceea ei vor fi eroii copilului meu.

Aceste repere vor prinde radacini in sufletul lui (nu stiu cand va fi si cum se va intampla exact) dar stiu ca ii vor da putere, ii vor da verticalitate si detasare. Sper ca ii va fi clar care e stanga si care  e dreapta si chiar daca va mai face o vizita-doua prin locuri de amar, sufletul lui va ramane plin de dulceata. Si daca eu nu pot fi un exemplu de putere, sper sa fie acesti oameni care au scris carti. Iar de mine, Ioan sa isi aminteasca si pentru ca i le-am pus candva in mana 🙂

Voi aveti carti pentru copii vostri prezenti si viitori?

Reclame

Care e parerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s