Vizita de lucru: in we, H&M

Fuse o vizita de lucru scurta si aiuritoare, dar cu rezultate oarecare. Am plecat porniti dupa pantaloni de trening, pe care i-am si gasit, in 4 exemplare, 96% bumbac si 4% viscoza (+ bonus 2 perechi pantaloni vara).

{Daca intrati in linkul de mai jos, veti vedea la product description ca sunt 100% bumbac, nu ceea ce am citit eu pe eticheta pantalonilor si am scris mai sus}.

http://www.hm.com/ro/product/95638?article=95638-J

Dar pana la ei! Ca sa gasesti ceva intr-un raion H&M Unirea (nu mai zic nimic magazin), trebuie sa fii dotat cu puteri parapsihice, sa nu ai un pusti de un an si 10 luni cu tine si sa ai o rabdare cat China si inca ceva. Insa daca esti in vacanta si iubesti hainele din plastic, iti poti petrece acolo zile in sir. De ce credeti? Pt ca ei stiu marketing, domnilor si doamnelor. Ca sa ajungi la produsul dorit, faci slalom printre milioane si milioane de produse (asa mi s-a parut ca am rascolit in 20 de minute) pe care nu le doresti, dar sunt puse in fata ta, cu etichete ademenitoare: „organic”, „green”, „aaah”, „oooh”. Dar, ca la toate liniile erotice, realitatea lui H&M e mai gr(o)asa decat etichetele si ce vezi, daca ai rabdare sa citesti (da, le-am citit):

  • ca produsele din colectia de bumbac bio denumita”Conscious” sunt „Un-conscious„, suferind de lipsa de semnalizare, de semnalizare eronata (produse conventionale, adica tricouri obisnuite sub banner mare: „reducere bumbac organic”) si amestec cu alte produse;
  • ca toata colectia de sweat (trening) organic are minim 20% polyester (despre care am scris ca nu e bun, deja: ); acest amestec perfid bumbac organic-polyester pe mine m-a scos din tatani, ca au stricat milioane de tone de bumbac bio, fie si de calitatea a saispea’ in incercarea lor de a mai stoarce ceva profit din buzunarul meu.

In final, dupa ce am trecut de vrajelile din fata, cu polyester si minuni, am gasit mai in spate niste pantaloni de vara f subtiri din bumbac organic 100%, buni si astia si mai in spate, la raionul de bebelusi, pantalonii de care ziceam in paragraful de inceput. Nu e rau, pt cat i-am balacarit in mintea mea.

Daaaar, dupa ce inhati produsele (inainte ca JR sa remodeleze tot magazinul), mai trebuie sa si iesi de acolo, ceea ce pare sa fie o provocare deseori. Nu numai ca aglomeratia e mare (la noi nu era, dar ne-a povestit prietena noastra), dar vanzatorii (asa I-am nimerit pe tura) sunt instruiti sa lucreze in ritmul lor si sa fie cat mai dezorientati la orice cerere neobisnuita a clientului (ca de ex., sa emita o factura). Cred ca ne-a luat 30 de minute sa o obtinem, timp in care eu si JR am admirat fantanile de la Piata Unirii intr-o zi torida de primavara bucuresteana.

Una peste alta, au ceva produse interesante, excluzand sweatul. I-am luat lui Ioan si o palarie de pai, care e teribil de nostima (nu e bio…). Au tricouri, pantalonii de care vorbeam, poate shorturi (avem deja) si un raion de bebelusi care pare destul de bine garnisit.

Insa aici am oftat, H&M pare hotarat sa isi curete cu (un)Conscious reputatia foarte afectata de scandaluri de presa, dar nu m-a convins. Exista acuzatii ca bumbacul colectiei nu e chiar organic si a fost contaminat cu GMO, iar amestecul acesta cu poliesterul e jenant de-a dreptul. Una peste alta, Ioan ne va spune daca produsele lor sunt de aruncat sau nu.

P.S. Scurt review de produs: pantalonii de trening pe care I-am luat pierd multa fibra, chiar dupa 2 spalari, ceea ce ii innegreste poponeata lui JR dupa purtare(va dati seama ce amuzant a fost prima data cand am vazut un cur negru iesind din scutecul unui copil alb in rest; comedie neagra, va zic). Deci bumbacul e slab calitativ. Dar preturile sunt „promotionale” deci, „cat dai, atata face”.

Mai stiti magazine cu hainute pt copii din bumbac organic? Sa le facem si lor o vizita 🙂

Reclame

Un gând despre &8222;Vizita de lucru: in we, H&M&8221;

Care e parerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s