De ce ies cu Ioan pe orice vreme

Si sa va mai spun ca a facut bubite la ceafa de la haina de ploaie? Noroc ca va ramane in curand mica si o vom inlocui cu ceva mai bland si mai frumos, PUL cu bumbac organic. Materialul e chiar interesant si ii voi dedica un post 🙂

Eu sunt adepta infocata a attachment parenting si am citit-o pe Liedloff cu atentie si de mai multe ori. Ia-n serviti aici un fragment care spune de ce nici ploaia, nici zapada, nici vantul nu ne tine si nu ne-a tinut in casa:

…privarea de orice detaliu de experienta bine stabilit in precedent va costa individul un oarecare grad de bunastare, poate unul prea subtil pt ca sa-l observam noi, poate unul pierdut de majoritate, asa incat nu-l mai recunoastem ca pierdere. S-a demonstrat deja experimental, dupa cum vom vedea, ca privarea de o experienta cum ar fi mersul in patru labe are efecte negative  asupra abilitatilor verbale care se dezvolta mai tarziu. Se poate dovedi la fel de surprinzator ca privarea de a fi purtat intr-o mare varietate de pozitii in prima copilarie, sau de a sta in ploaie macar un timp minim sau de  a trai experienta de trecere naturala a luminii zilei in noapte este cauza deficientei ulterioare de echilibru, respectiv a tolerantei la variatiile de temperatura, sau a rezistentei la raul de mare.

Educatia nu-i o chestie simpla :). Ca psiholog la randul meu, pot spune ca este adevarat ce scrie acolo sus si ca ma straduiesc sa ii ofer lui Ioan tot ce pot in materie de experiente. Oricum sotul e mult mai bun la asta :).

spate-wrap-2-wrapsling.rohttp://www.wrapsling.ro/beneficiile-purtatului-pentru-copil.html

Reclame

Care e parerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s