Apocalipsa acum. Sau pe drum?

Dat fiind ca nu am timp sa citesc tabloide iar televizor nu consum, pt ca nu posed unul de ceva ani, apocalipsa din mass-media nu ma preocupa. Si nici nu am nevoie de ea. Apocalipsa se intampla incetisor, pe langa oamenii turmentati de stiri. Pe drum, in case, in masini, se pregateste ceva cu urmatoarele ingrediente:

– prostia, definita ca lenea de a gandi in termeni de responsabilitate fata de consecintele propriilor acte;

– lacomia, definita ca incapacitatea de a satura conturile bancare;

– frica, definita ca obisnuinta de lasa structurile sub-cerebrale sa reactioneze in locul mai nou aparutelor emisfere (de exemplu: lobul frontal).

Ei, dintr-o combinatie a acestora 3, vor da ortul popii in curand cam jumatate din arborii din sectorul 3. Ca tot are premeria afise peste tot ca planteaza arbori, s-au gandit cum sa faca din aceasa activitate o sursa de venit eterna si mai usor de argumentat decat bordurile ras-schimbate. Si iata ce idee le-a venit: infrumuseteaza spatiile verzi (asta-iarna), cu pietre lipite cu prenadez. Otravesc cateva zile locuitorii, iar pomii de tot. In februarie, 3 zile nu am deschis geamurile catre strada, am aerisit numai prin dormitor, pt ca ma lua ameteala de la evaporarea prenadezului. Ieseam din bloc si o luam la goana cu tricicleta si Ioan, ca sa scapam de putoarea care se degaja din pietricelele lucioase, care intr-o luna au ajuns urate, mizerabile, pline de caca de catel. Ce fel de urbanism e asta? Ecologie ioc, nu este, dar macar putina gandire? Pomii, saracii insa, nu s-au mai trezit primavara, decat partial sau deloc. Peste tot sunt crengi uscate cu duiumul, si multi sunt uscati de tot, cu toate ca nu a fost an secetos. Apa nu mai ajunge la ei prin pietrele naclaite de lipici. Cine poate avea asemenea idei sinistre?

Fotografiile de mai jos sunt facute pe 50 de metri de strada, strada mea :(. Si va spun cu siguranta ca pomii sunt omorati anul acesta, pt ca oamenii in verde au trecut in primavara cu toaletarea si i-au ciuntit pe toti. Nu era nici macar unul uscat.

Hop-top, iata cum premeria are treaba: pomii mor, trebuie taiati, inlocuiti, trebuie dizlocate cioturile…

Bunica-mea, Dumnezeu sa o odihneasca, avea o vorba: „cine face si desface, toata viata are ce face!”. O completez eu: „si nu da cu nimic inainte, poate doar inapoi”. La o si mai mare poluare, la mai mare insolatie si incalzire a zidurilor si a asfaltului, la mai multe atacuri de cord din cauza caldurii si oxigenarii deficitare.

Acolo unde a fost, si nu mai e, un pom, poate … va lesina un om. Va raspunde cineva pentru acest macel arboricol? Se va compensa cu ceva si cum? Arborii sunt majoritatea mari, au cel putin 10 ani, cine le va lua locul in calea soarelui?    Primare, la asta te-ai gandit?

Ce apocalipsa, domle, avem apocalipsa noastra….

pietre in lipici, ce macel aici

Pietre multe in lipici, mama, ce macel aici!

  pom 2

Mort

pom 3

Unul mic, mort langa unul mai mare

pom 4

Aproape mort

pom 5

Unul aproape mort, cel din stanga are crengi uscate

pom 6

Mort

pom 7

Aproape mort

pom 8

Crengi uscate

pom 9

Aproape mort

  pom

Mort

sufocatSufocat

Oribil. Pentru noi.

Reclame

Care e parerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s