Educatie si roaba roz

Pe langa „angleza”, care i-a starnit pasiunea lui Ioan, am mai copt o idee cateva zile si am pus-o in practica: daca natura e restransa tare in acest oras mititel – dar care se da mare (comparati cu alte capitale ale lumii…), hai sa aducem natura in casa si sa facem un pic de: lucru de mana, botanica si o metoda placuta de a ne ocupa timpul in casa. Din aceasta gramada de materiale:

Roaba cu materiale

A iesit un copac:

Copac

Am vorbit despre ramuri, frunze uscate, anotimpuri, scoarta, fructe, pamant (care nu se vede, e lipit cu adeziv :)). Ioan a lipit voiniceste si pe pereti, si pe carton, cam tot materialul din roaba. A fost o placere si adunatul frunzelor, selectia materialelor, zgarmatul dupa muschi de pamant (in drum catre parculet) si toata discutia despre: „Asta e……….. si face………..si batul….” samd. Mai greu a fost sa-l dezlipesc de activitatea asta :).

O activitate care se poate face in orice anotimp, cu materiale diverse si care fixeaza ciclicitatea naturala in inconstientul nostru. Ne face bine sa lucram cu materiale reciclate, care nu costa nimic si nu presupun oftaturi si calcule. Ne face bine sa invatam cuvinte lucrand in acelasi timp cu degetelele, psihologia spune ca e cel mai usor. Ne face bine sa fim impreuna, sa facem ceva impreuna, sa avem rezultate impreuna, ca o familie, ca o unitate (da, sigur, ca echipa, domnilor, spiritul de echipa acum se formeaza!). Ne face bine sa invatam ca toamna e o etapa catre iarna, o trecere si atat. Ca va urma un tablou de iarna, apoi unul de primavara, apoi unul de vara. Ne face bine sa stim ca totul e trecator si re-nascator.

Dar stiu ca va chinuie o intrebare fundamentala, in timp ce eu filosofez: „Dar roaba, de ce e roaba roz?”. Pai, simplu: era ultima si a fost iubire la prima vedere :).

Anunțuri

Care e parerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s