Istorie si zapada

Zapada: dezapezim 3 locuri de parcare in fata blocului. Imediat ce locul ramane gol, altcineva se parcheaza. Parcam pe un loc gol, tot in fata blocului. In 2 ore suna vecina: „am parcat pe locul EI”. Locurile nu sunt cumparate. Mai dezapezim unul.

Zapada: un barbat isi dezapezeste masina cu un faras mic si roz. Din cand in cand, trece farasul dintr-o mana in alta si isi incalzeste mana inghetata in buzunar. E frig de crapa pietrele.

Zapada: o masina bine parcata intre 2 mormane de zapada ne pune abilitatile de catarare pe munti la incercare. Doar ca muntii sunt cam flescaiti si tind sa ni se lateasca in ghete, iar soferul tine pe bord un catelus alb si foarte vivace. Nu mai avem ce zice. Masina e neagra.

Zapada: o doamna ne asteapta sa mergem pe cararuia dintre nameti. Cu voce blanda repeta: „Nu-l grabiti, nu-l grabiti”.

Zapada: un sofer tanar si indiferent imi sterge bombeurile cu rotile; il ridic in brate pe Ioan si nu am unde sa ma duc. Trece nepasator, noroc ca nu e masina cu 2 centimetri mai lata. Multumescu-Ti Tie, Doamne!

Zapada: un barbat in varsta e gata sa-l calce pe Ioan in picioare, ca sa treaca inaintea noastra, pe o carare dintre blocuri.

De multe ori ii compatimesc pe cei ce trec prin aceasta lume singuri, nepasatori, vazand numai de ale lor. Inchisi in propriile corpuri, istorii, case, masini.

M-ai intrebat care e sensul vietii si azi am alt raspuns: sensul vietii este sa te dezbraci de istorie, de ceea ce ai auzit despre tine, de ceea ce ti-ai povestit ani in sir, de ceea ce ai gandit fara ragaz si pana si de ceea ce ti s-a furat, si stii ca ti s-a furat.

Sa te dezbraci de istorie, de tot si de toate, ca sa te bucuri de zapada.

0007Credit foto: Robert Ghement, EPA

Anunțuri

Care e parerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s