Falsuri pe piata bio: azi, Apimond

Pentru Ioan, am cumparat de la Naturalia, miere produsa de APIMOND, mierea de faneata, produs ecologic, certificat de LACON QUALITAT. Pretul este pe masura etichetei verzi: mare. Iar produsul este cu totul altceva decat pretinde, din 2 motive: unul, cu toate ca pe eticheta scrie „de faneata”, mierea nu are mirosul caracteristic, fiind apreciata de apicultorul familiei ca fiind … de floarea soarelui; al doilea, mierea este foarte lichida, anormal de lichida (ceea ce poate insemna ca a fost incalzita la extractie, ceea ce face ca mierea sa fie toxica, deci improprie consumului). Acu’, eu ce sa fac?  Am scris o recenzie in magazinul lor online (care, intamplator, nu a primit ok-ul pentru publicare). Ii spun la Naturalia. Si apoi? Scriu pe blog. Iar voi, puteti sa dati mai departe.

P.S. Pentru anumiti oameni, pentru foarte multi oameni,  motivatia de a fi cinstit isi are izvorul in frica de a pierde ceva. In cazul nostru, frica de a nu pierde clienti, il poate constrange pe producatorul necinstit, sa devina cinstit. De aceea, a face publicitate negativa produselor false, care sub eticheta bio/eco urmaresc sa imi intoxice copilul, pe banii mei, este o datorie de onoare. A bon entendeur, salut!

MIERE DE FÂNEAȚĂ - BIO 350

Sursa: http://apimond.ro/apicole-bio/miere-flori-faneata – FALS!!!

Reclame

7 gânduri despre &8222;Falsuri pe piata bio: azi, Apimond&8221;

  1. Cea de floarea soarelui, de la apicultor ( o ruda) s-a zaharisit deja. E vara. Nu e pur de floarea soarelui, ci e amestec (o lasat pe un camp albinele, si erau si floarea soarelui din cultura anterioara). Miros nu are.
    Cea de tei insa are un mirooss…..

    Pt fluidizare a recomandat 40 gr. Nu devine toxica, de fapt nu e niciun studiu clar ca devine toxica. Dar ca mor minunile din ea, numite enzime, pe care nicio farma nu le testeaza pentru ca nu le pot reproduce si vinde deci nu exista pt ei.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Mierea nu-si insuseste mirosul florilor. Nu o sa gasiti miere cu miros de cimbrisor, salcam sau floarea soarelui. In ceea ce priveste densitatea mierii, aceasta este mai lichida daca este tinuta la soare vara, pentru a se turna mai usor in sticle sau borcane(activitate foarte anevoioasa daca mierea nu este ,, mai lichida”), iar iarna se incalzeste la o temperatura pana in 40 de grade in cazul in care se zahariseste, fara a ,,intoxica”.

    Apreciază

Care e parerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s