Jongleria chinezeasca in familia romaneasca

Imi pare rau ca nu m-am angajat la circ, pentru ca fiecare zi din viata mea e o jonglerie chinezeasca. Stiti jongleria cu farfurii pe bete? Da, asa e viata noastra: o jonglerie in trei. Si cum cade farfuria, cum se sparge, asa cumparam alta si completam efectivul, sa avem cu ce jongla in continuare :). Nu e vorba, ca ne place! Ne plac provocarile, esecurile le uitam repede si avem pasiuni care ne intind ca pe plastilina, de-a lungul si de-a latul vietii.

La jonglerie, am, pentru inceput, un ditai platoul care imi ia mult timp, sustinerea sanatatii noastre. Am speranta, pentru toata familia, ca ne vom remedia cat mai curand intolerantele si sensibilitatile, din care avem cu gramada.  Pentru mine, nadajduiesc ca voi putea manca intr-o zi o mamaliga cu branza de oaie, fara sa merg pe 3 carari la baie, sau o foccacia, din cand in cand, si o placinta cu poale’n brau la Pasti si la Craciun. Pentru sotul meu si pusti, nadajduiesc sa manance orice si oricat, ei sunt mai „tarosi” ca mine, vorba bucovineanului. Deocamdata, suntem pe diete, mai mult sau mai putin restrictive, dar alt leac mai bun n-am gasit in Romania. Ma bate gandul sa mergem la AKH anul viitor, daca nu ajungem la o concluzie.

Alta jonglerie de familie, care decurge din cea sus-mentionata, este mutarea la rai. Nu Raiul divin, ci cel personal, pe care vi l-am mai aratat. Este o gradina plina de buburuze de la marginea orasului Suceava si asteapta sa primeasca o locuinta ecologica de muuuult-muuult timp. Altfel nu ar sta atat de frumos sub coama dealului, cu livada si padurea in spinare, privind in zare peste Suceava, dupa noi.

 

O farfurioara de vara este educatia lui Ioan, pentru care am strans tone de materiale educative de la Julia Toys, prietena mea. Catre toamna, la iarna, farfuria asta se va mari, se va mari…. si niciuna nu se micsoreaza.

Platoul cel mai mare, pentru 3 persoane gurmade, este BIOMOBILA. Gurmanzii suntem noi, sotii Isan, impreuna cu Vasile, nepotul nostru, care, spre marele nostru noroc, a terminat Silvicultura la Brasov (ce coincidenta, si tata a terminat tot acolo, dar cu multe generatii in urma), este specializat in domeniul mobilei si iubeste padurea. Barbatul meu iubeste lemnul, eu iubesc povestile si jucariile. Iaca echipa! Ce a facut BIOMOBILA din 2015 in 2016?

In principal, mobilier la comanda din lemn masiv: amenajari interioare din lemn, usi, trepte, parchet, bucatarie,  biblioteca, pat, sifonier, comoda, mic mobilier.

 

Tot Biomobila a facut si livrat in Germania mobilier de serie: mic mobilier si sifoniere.

Farfurioara mea mica este Biojucarii, care s-a mai jucat nitel pe la finisajele unor placi motrice, s-a mai plimbat la copii in parc si s-a mai dat pe Facebook cu videouri realizate de utilizatori pasionati. Jocurile educative din lemn masiv sunt o mare necunoscuta in cultura de masa romaneasca, educatia fiind, pare-se, atributia gradinitei si a scolii. Ca sa schimbam aceasta opinie, muncim de zor, cum se vede mai jos.

TRIP la treaba
O placa motrica muncitoare

Am dus jocuri in tabara de vara de la Palatul Copiilor „Conacul Golescu” si am primit multe filmulete si poze pe care le voi pune incet-incet la vedere pe site si youtube. Cu adevarat, „Dar din dar, se face Rai!”

Si inca o farfurie: scriu pentru un proiect, Biohrana pentru toti, al Asociatiei Prietenia, care presupune cresterea productiei ecologice la Centrul de socioterapie din Pantelimon; asociatia produce hrana bio, certificata si de pustiul meu – laborator si de terta parte, o puteti comanda prin email.

Va dau exemplu aici de preturi din lista lor, ca sa vedeti ca hrana curata nu este obligatoriu sa fie scumpa, plus ca misiunea asociatiei este de a ajuta adultii cu dizabilitati cu acesti banuti:

mangold bio leg 3.0 lei
varza Kale bio leg 2.5 lei
varza Nero De Toscana bio leg 2.5 lei
rosii black cherry bio caserola (0.5kg) 5.0 lei
mix rosii (black cherry+galbene+rosii) bio caserola (0.5kg) 6.0 lei

Si inca o farfurie, care imi place: am inceput o biblioteca a binelui pe Facebook care foloseste hashtaguri pentru a pune laolalta articole despre oameni care ne pot fi exemple: #oamenideaur;  despre ce trebuie sa facem, cand si cum, ca sa ne numim oameni: #regulideaur; despre eforturi ale unor oameni de a ne face viata mai frumoasa: #muncadeaur; despre stiinta si idei inovative, care ne pot ajuta sa discernem in ape tulburi: #ideideaur; despre ceea ce este de evitat: #pecalesadispara. Biblioteca este la inceput, articolele se aduna in fiecare zi sub aceste etichete, daca tot trebuie sa stau pe FB, de ce sa nu adun niste bunatate la un loc?

Cam atat azi despre jonglerii si farfurii si #Biomobila&Biojucarii!

Voi ce jonglerii mai faceti?

Mi-am luat un gadget care imi permite sa citesc comentariile si sa raspund din parc, deci spuneti-mi povesti, sa va raspund 🙂

2 răspunsuri la „Jongleria chinezeasca in familia romaneasca”

  1. Avatarul lui Mihaela
    Mihaela

    Buna Mady, Mobila din lemn este minunata, am gasit in comentariile de pe facebook preturi la cateva din piese, dar nu sunt la toate, ex. pentru masuta de copii care apare si in poza din articol, ce pret are?
    Felicitari pentru initiative si mai ales pentru efortul depus la dezvoltarea segmentului bio made in Romania!! Mihaela

    Apreciază

    1. Avatarul lui Mady

      Buna Mihaela, Multumim mult pentru aprecieri! Daca e vorba despre biroul Capri, de aici: http://www.biomobila.ro/produse/capri-birou-din-lemn-masiv-pentru-copii, pretul este de 600 de RON, lemn de stejar si molid. Pentru comenzi, adresa de mail: magdalenaisan at gmail punct com. Numai bine!

      Apreciază

Care e parerea ta?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.