Olimpiada olimpiadelor

Postul asta s-ar putea sa intereseze mai mult mamicile in devenire, actuale si in revenire dar si unii tatici care pot lua exemplu de la Kurt, care scrie aici: http://www.welovefrugi.com/blog/2011/12/the-importance-of-washable-cloth-nappies-to-frugi/. Si comentariile la articolul lui Kurt sunt interesante, iar faptul ca Frugi aprovizioneaza acum magazine prin toata Europa cu hainute bio pentru copii, e si mai interesant. Asta e viitorul si pentru saraci, si pentru bogati. Care e tara cu cel mai mare consum de bumbac organic pe cap de locuitor? Absolut neintamplator, Elvetia. Urmata la o distanta considerabila, de Germania si tarile nordice. De ce? Pentru ca pe termen lung, bumbacul organic te imbogateste: 1. la sanatate; 2. la buzunar (ca nu mai cheltui pe medicamente). Si ne aducem aminte de aceasta vorba: “cei care au, li se va mai da; si cei ce nu au, li se va lua si ceea ce au.”

Dupa aceasta introducere, sa trecem la fapte bio cu scutece. Foarte multe am invatat despre scutece si utilizarea lor de la adelle.ro, blogul Cristinei. Dar  ce scriu azi vine din experienta mea si se potriveste pentru copii mai mari, teribili de iubitori de lichide si de pisaciosi. Ca de exemplu, acesta:

Ioan 9mar 13 de print

Deci, vorbim de un scutec de noapte pentru un copil mare.

[Ei, la acest moment al articolului, s-a intamplat ca Dumnezeu mi-a spus: „Ia aparatul si lasa-ma!”. Pentru ca demult ma vaicaream in sinea mea ca nu am si eu un aparat foto pentru a-mi ilustra adecvat literatura :) . Iar Dumnezeu, milostiv cum e el, mi-a trimis un aparat prin nepotul nostru, care are altul. Si e un aparat asa de complex ca nu pot sa-l conving totdeauna sa fotografieze ce vreau. Are muuulte butoane, un obiectiv de-un lat de palma, e Sony si m-a lasat cu gura cascata. Inseamna ca intr-adevar trebuie sa continui articolul asta! De nerabdare, am facut fotografiile chiar acum si au iesit bineinteles ciudate la lumina becului, dar va rog de iertare pt copilaria mea :) ].

Mega-scutecul de noapte are mai multe straturi: o muselina care e ca o sita, deci nu tine umezeala la popou, un miez de canepa super-absorbant, ca sa opreasca pisu’ (altfel trece ca trenul prin muselina) si un scutec-invelitoare de bumbac organic/canepa gros, care are rol de absorbant suplimentar.

Deci: Se ia un scutec BabyIdea Hemp Hour, de la hiphip.ro, adica acesta:

Scutec de canepa/bumbac Babyidea

Apoi, un scutec de muselina (de la Popolini, in acest caz) de 80/80 cm se impatureste in 2:

?????????????????????????????

Si se mai impatureste inca o data, aducand capetele la mijloc:

 

 

 

?????????????????????????????

Un insert de canepa Babyidea se pune peste muselina impaturita:

?????????????????????????????

Si se impatureste in 3:

?????????????????????????????

Apoi muselina se aduce peste insert:

?????????????????????????????

 

Muselina se intoarce si se pune in scutecul de canepa:

?????????????????????????????

Si iata super-mega-scutecul care nu are nevoie de chilotel de protectie (pe care Ioan oricum nu-l poate purta, e de obicei din poliester). Rezista la un atac major sau la 2 minore. Pot sa-l fac noaptea sau cu ochii inchisi in 40 de secunde, si-mi ia un minut sa-l pun pe Ioan, fara sa-l trezesc. Si e super-moale, v-am zis?

Pe cand eram pe la inceputuri cu aceste scutece, de-acum dragi si uzate, imi venise ideea ca sporturile ar trebui sa fie mai apropiate de realitate si nu pur spectacol, cum au ajuns acum [de exemplu: cui foloseste saritura cu prajina la 5 metri? {„Hei, am sarit cu 1 centimetru mai mult ca tine!”} Nu-i ridicol pt adulti sa-si piarda o viata intreaga cu asa ceva? Nu, pt ca aduce bani.]. Ok, atunci de ce nu se promoveaza niste competitii mai realiste si folositoare, cum ar fi: scutec – viteza, montare scutec cu figuri sau montare scutec in cuplu? Ca ar fi un spectacol pe cinste! Iar copiii ne-ar multumi cum stiu ei mai bine: fiind sanatosi.

Reclame

Care e parerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s