Daca ne nastem de mai multe ori

Diferenta dintre animal si om este ca omul se poate naste si devine om daca se naste de mai multe ori.

 

Intai ne nastem in trup si ne adaptam la gravitatia care ne lipeste de pamant si pe care in 6 luni de zile copilul o invinge, sezand, si intrun an de zile, mergand. Ia timp, da, ia mult timp sa te adaptezi la lumea vazuta.

 

Si ia mult mai mult timp sa te nasti si sa cresti in lumea nevazuta, lumea psihica, a gandurilor, a emotiilor, a starilor. Pentru multi dintre noi, o viata intreaga. Stiati ca gandurile se cultiva? Exact ca si plantele. Un gand de o anumita factura atrage altul de aceeasi factura. O emotie de o anumita calitate, atrage dupa ea 10 stari de aceeasi calitate. V-a spus cineva asta in scoala? Cati dintre noi sufera din cauza emotiilor negative, transformate cu timpul in anxietate, atac de panica, depresie? Da, chiar asa de simplu este, ca la plivitul gradinii (cei de la tara, ca mine…): plivesti des, nu ai multe buruieni de smuls; plivesti rar si mai e si seceta, este foarte foarte greu sa razbesti buruienile – emotii. Iar cand gradina e sufocata de buruieni, dureaza ani sa o plivesti, sa alegi si sa cresti ce a mai ramas din ardei si rosii.

 

Inainte de toate insa, prima si ultima nastere, este nasterea in Duh. Aceasta este nasterea paradoxala, cea care ne este data si in acelasi timp trebuie castigata si in acelasi timp, nu se poate castiga, decat primi. De la Dumnezeu.

 

Educatia inseamna sa insotesti omul intre aceste nasteri si, eventual sa ii spui, daca ai mai fost acolo, sa evite groapa din carare. Iar groapa din carare are alt loc pentru fiecare. De aceea scoala nu educa, ci transmite cunostinte, de aceea, speranta parintilor ca scoala le va “educa” copiii este o iluzie promovata de iluzionisti.

 

Scriu acestea cu tristete, caci suntem multi – multi nenascuti inca. Si scriu cu bucurie, pentru ca vor fi atatia bebelusi pe lume, mult mai multi decat cei din patuturi!

Reclame

Care e parerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s