Fabula cu ciori si pom

Avem in spatele casei un pom mare, atat de mare ca nu-i cuprind trunchiul cu mainile. Are 6 ramuri groase, care se ridica pana la etajul 2 si coroana se intinde ocrotitor inclusiv deasupra dormitorului nostru. Il blagoslovim, mai ales vara! E verde, e frumos, fosneste 3 anotimpuri, e o comoara pt noi in mijloc de Bucuresti!

In urma cu 2 ierni a fost cald pana in decembrie si pomul nostru a fost pacalit: mugurii incepusera sa se umfle, aproape sa crape, mai ales ca era si o vreme umeda. Ma uitam la el cu ingrijorare in fiecare zi, pt ca un ger intempestiv putea fi fatal daca dadea frunzulite. Nu a ajuns sa dea frunzulite, dar a avut un mare nenoroc: l-au dibuit un card de ciori famelice si l-au despodobit de majoritatea mugurilor. Anul trecut, dezastrul lasat de ciori nu se vedea inca, doar funzele erau rare si doar la capetele ramurelelor. Dar anul acesta, dupa cate am vazut, jumatate din ramurelele cu frunze au murit si se leagana goale si oarbe in vant. N-o sa moara din asta, doar i s-a rarit coroana. Dar cresterea ii e vizibil incetinita si vor mai trece cativa ani pana isi va completa golurile.

Ma face sa ma gandesc la puterea celor multi si flamanzi, pomul asta. Si nu stiu de ce ma intristeaza ca puterea asta la oameni se duce pe apa sambetei, dar la ciori nu …

"The Haunted Tree"

Credit: David Julian

Lion predator, photo by Shlomi Nissim

Un blog de fotografie fff interesant: http://illusion.scene360.com/art/41108/who-is-the-girl-in-red/#.UWfk4FcgIkg

Reclame

Care e parerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s