Greu de vazut, greu de acceptat

Ca orice altceva care vorbeste despre limitarile noastre in intelegere si actiune, este greu de simtit si apoi asumat responsabilitatea pentru toate faptele descrise aici, in documentarul “Earthlings: http://veg-tv.info/Earthlings. Este greu sa te gandesti la tine ca la un pion al sistemului de consum si ca un complice la chinurile fara sfarsit ala atator animale care nu stiu nici macar ca exista salvarea mortii. In final.

 

Inevitabil, o voce spune in noi: “eu nu am consimtit, eu nu sunt implicat, eu nu stiu ce sa fac altceva, eu nu sunt vinovat”. In adancul nostru insa, ceva zumzaie, abia audibil “am consimtit, sunt implicat, stiu ce as putea face, sunt vinovat”. Si trebuie sa facem foarte multa galagie, sa ridicam vocea, sa punem muzica tare, sa dam la maxim televizorul, ca sa nu auzim in continuu acest zumzait al constiintei. Si cate mai zumzaie…. Nu ma mai mir ca simtim nevoia sa vorbim atat de mult, pentru ca atunci cand vorbim, uitam. Si nici apetitul pentru televizor, intrun sens, nu este chiar asa ilogic: a-i vedea pe altii facand ceva cand stai pe canapea, te amorteste incet – incet, te oboseste, te adoarme si arunca in uitare adevarul si durerea.

 

Daca as putea, as adauga ceva la sfarsitul documentarului, alaturi de natura, animale, oameni. Faptul ca suntem toti parte din ceva mult mai mare, dar noi am vrea sa uitam asta. Am vrea sa fim stapanii. Dar nu suntem. Golul pe care il simtim in suflet din cand in cand, asta intreaba: Tu cine esti? Tu cui apartii? De ce te-ai nascut? Unde mergi? Unde vei ajunge? Cand vei muri? Cand vei muri? Stii?

Reclame

Care e parerea ta?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s